Sziasztok!
Már elég régen jelentkeztem, úgyhogy ezen a héten minden nap előrukkolok valami újdonsággal 😀
Mai receptem egy reform grissini.
Hallottatok már a grissiniről? Ez egy olasz különlegesség, amit főleg előételnek fogyasztanak, de bor mellé, vagy akár sonkával is kínálhatjuk. Mivel most van az olimpia és rágcsálnivalóból sosem lehet elég, ez a recept nagyszerű alternatíva a pogácsa, chips és ropi után valami újdonságra vágyóknak. Arról nem is beszélve, hogy egészséges! Az alapreceptet írom le, de mindenki fantáziája szabadon szárnyalhat az elkészítés közben, hiszen napraforgó, szezámmag, kömény, zöldfűszerek mindegyike felhasználható ehhez a finomsághoz.
(Én napraforgós alaptésztát készítettem, amibe kakukkfüvet és oregánót kevertem. A teteje szezámmaggal és köménnyel lett leszórva.)
Íme a recept:
40 dkg búzaliszt
1 teáskanál só
1/2 dl olaj
1/2 kocka élesztő
1 csipetnyi cukor
2,5 dl víz
1 tojás (a sütés előtt lekenni vele a tészta felületét)
Opciók:
napraforgómag, lenmag, szezámmag, kakukkfű, oregánó, majoranna, mák, reszelt sajt, stb. stb. stb. 😀
Az élesztőt a csipet cukorral a langyos vízben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük (én napraforgós tésztát készítettem, a hozzávalókhoz még 5 dkg hántolt, natúr napraforgót adtam). A fűszereket is ekkor dolgozzuk bele. Ezután langyos helyen 40 percig kelesztjük. Az idő letelte után erőteljesen átgyúrjuk a tésztát, majd újabb 10 percnyi kelesztés következik. Ezután a tésztát kinyújtjuk, kb. 60 db-ra osztjuk. Az egyes darabokból lisztezett deszkán kb. 20 cm hosszú, vékony rudat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kb. 1 cm-es távolságra tesszük a grissiniket, majd lekenjük a tojással, megszórjuk a szezámmaggal, sajttal, köménymaggal, mákkal, stb. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
És persze mindenki nézze az olimpiát! Hajrá magyarooooooook!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: