Tejcukormentesen

Laktózmentes és diabetikus villámgyors csirkeragu rizibizivel

Sziasztok!

Ugye néha Ti is korán indultok dolgozni és késő délután estek haza, azzal az érzéssel, hogy farkaséhesek vagytok, de nincs otthon semmi kész kaja?
Ilyenkor vagy az a megoldás, hogy elrongyoltok egy étterembe, ami ugye nekünk nem biztos, hogy jó megoldás, mert bármibe kerülhet tejszármazék, vagy pedig villámgyorsan összeüttök egy remek kis vacsit.
Én inkább az utóbbi híve vagyok, hisz nincs is jobb érzés a saját főztödet enni 😀
Az alábbi receptet még Nővérem tanította meg nekem évekkel ezelőtt. Azóta ha nagyon éhes vagyok, és gyors kajára vágyok, akkor ezt főzöm magamnak. Ez ugyanis előkészítéssel együtt kb. 20 perc alatt készen van és már falhatok is 😀

Hozzávalók (2 személyre)
40 dkg csirkemell
1 doboz laktózmentes tejföl
petrezselyemzöld
olaj

bors
1 doboz konyhakész rizs
1 kis konzerv zöldborsó

A rizsfőzéshez felteszem forrni a vizet, sót rakok bele. Van egy trükköm, amit kifejezetten rizibizinél szoktam alkalmazni. A borsó alatti levet soha nem öntöm ki, hanem a főzőlébe teszem. Így már főzés közben átveszi a borsó ízét a rizs. Míg forr a víz, addig a csirkemellet apró csíkokra vágom, sózom, borsozom és egy másik edényben a felmelegített olajra teszem. Kb. 10 percig fedő alatt párolom, majd a fedőt levéve tovább pirítom, míg a leve el nem fő. Közben persze a rizses zacskót belehelyezem a forró vízbe, aminek kb. 10-12 perc főzési idő kell. Miután leöntöttem róla a vizet, belekeverem a borsót, lefedem és hagyom hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Addigra már a csirkehusi is megpirul. Ekkor kerül rá az apróra vágott petrezselyemzöld és a doboz tejföl. Hagyom, hogy ezek együtt összerottyanjanak. 

És már lehet is enni.

A végeredmény:

Kezdő háziasszonyok és férfiak is kipróbálhatják, hiszen tényleg nem ördöngösség elkészíteni. 😀

Jó étvágyat hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!