Tejcukormentesen

Laktózmentes és diabetikus mákos guba

Sziasztok!

Tegnap este megint átjöttek a barátaim trécselni. Most közösen készítettük el a kaját, ami nem volt más, mint egy fincsi mákos guba. A múltkor Anikónál ettünk ilyet, most is ő volt a fő irányító. 
Hozzávalók (3 személyre)
6 db száraz vizes kifli
8 dl laktózmentes tej
15 dkg darált mák
15 dkg Probio sweet
1 csomag Bourbon vaníliás Prémium puding
1 evőkanál folyékony édesítőszer
A kifliket karikákra vágtuk. Szeletelés közben megmelegítettünk kb. 3 dl enyhén cukros tejet. Ezt a kiflikarikákra locsoltuk egyenletesen, majd hagytuk, hogy jól beszívják magukba. Ezután következett a tepsibe rétegezés: tejes kiflikarikák, mák, édesítőszer. Amikor elfogytak az alapanyagok, mehetett a sütőbe. Míg ők a tepsiben sütkéreztek, addig a 0,5 liter tejet a vanília pudinggal és a folyékony édesítőszerrel öntetsűrűségűre főztük. A kiflikék kb. 10 percet töltöttek a sütőben. Kis hűlés után nyakon öntöttük a vaníliapudinggal és aztán jöhetett a tálalás, majd a jól megérdemelt munka gyümölcsének elfogyasztása.
Íme a kép:

A vendégvárás jó dolog. De az még jobb, amikor a vendégek is kiveszik a részüket az étel elkészítésében. Nekünk kevesebb a munkánk, a közös alkotás pedig még jobban összekovácsolja a baráti társaságokat.
Próbáljátok ki!
És ne feledjétek: szánjatok elég időt a barátaitokra, mert ők mindig ott állnak mellettetek jóban és rosszban egyaránt. Hajlamosak vagyunk a mindennapi rohanásban lemondani a velük való találkozásról, abban a tudatban, hogy ők úgyis ott vannak. De a barátságot ápolni kell: egy telefonnal, egy sms-sel vagy akár egy fincsi édességgel (akár ezzel) meglepetésként. 😀

Szép napot és tartós barátságokat!

(És köszönöm a Barátaimnak, hogy vannak nekem 😀 )

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!