Sziasztok!
A múltkor jutott eszembe ez a tuti kis recept arra az esetre, ha nagyon gyorsan akartok egy tápláló édességet készíteni. Ez pedig nem más, mint a darás tészta. (Kicsi koromban mindig azt értettem, hogy darázs tészta – hála a zöngés és zöngétlen mássalhangzóknak 😀 – és soha nem ettem meg.)
A változtatás, ami miatt csak “majdnem” darás tészta, az az, hogy búzadara helyett én zsemlemorzsát pirítok meg, azt keverem össze a kókuszcukorral, majd a tésztával.
Egy személyre elég 7 dkg tésztát számolni. Én durumtésztát szoktam használni, mivel a főtt durumtészta szénhidrát tartalma 100 g-ban csak 31 gramm.
Hozzávalók:
7 dkg tészta fejenként
zsemlemorzsa
olaj
kókuszcukor (aki nem cukorbeteg, annak nádcukor)
diabetikus eperlekvár
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe felteszem főni, egy pár csepp olajat teszek hozzá, hogy ne ragadjon össze. Míg ez fő (az elkészítési idő kb. 10 perc), addig egy nagy serpenyőben pár csepp olajon aranybarnára pirítom a zsemlemorzsát. Erre a végén kell odafigyelni, hiszen a serpenyő még forró. Hiába zárjuk el alatta a tűzhelyet, érdemes tovább kavargatni, nehogy leégjen.
A már megfőtt és lecsepegtetett tésztát a morzsával összekeverem, rászórom a kókuszcukrot. Diabetikus eperlekvárral tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: