Sziasztok!
A reggeli napsütés után délutánra teljesen beborult – legalábbis itt nálunk. Ezért úgy döntöttem, hogy kompenzálásként egy fincsi kis sajtos-szotyis muffint készítek, ami talán visszaadja az életkedvemet. Az elkészítése hasonlóan tökegyszerű, mint egyéb bögrés testvéreinek, ennél fogva villámgyors is. Az alapanyagok egy átlag, gyakran főző család konyhájában simán előfordulnak, ezért előre nem bejelentkezett vendégek esetében is alkalmazható.
Hozzávalók:
2 bögre Norbi liszt
1 bögre reszelt trappista sajt (lehet füstölt is)
1 bögre szójatej
1 tojás
1 fél bögre hántolt natúr napraforgómag
1 csomag sütőpor
só, bors
A Norbi liszt azért jobb, mint a hagyományos BL55 liszt, mert ebben a szénhidráttartalom csak 36 g (100 g-ban), szemben a búzaliszt 71 grammjával. Ennél fogva a cukorbetegek – köztük Pítör is – több darabot megehetnek belőle büntetlenül.
Szóval a lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitálom. Hozzáteszem a tojást, keverek rajta egyet. Belerakom a reszelt sajtot, a szotyit és a tejet. (Mivel nem élesztős a tészta, nem szükséges laktózmentes tejet használnunk, hiszen nincs szükség a tejben lévő tejcukorra ahhoz, hogy szép, nagy tésztánk legyen) Sózom, borsozom. Robotgéppel alaposan kidolgozom. A sütőt előmelegítem 190 fokra. A muffinformákat 3/4-ig töltöm meg a masszával, tetejére reszelt sajtot vagy szotyolát rakok. Körülbelül 10-15 perc alatt készre sütöm.
Én kb. 2,5 dl-es bögrét használtam, ebből a mennyiségből nekem 20 db lett.
A fiúk csendben hűlnek és arra várnak, hogy megegyük őket:
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: