Sziasztok!
Múlt hétvégén a Laktóz Érzékenyek Társaságának (http://laktozerzekeny.org/) közgyűlésén voltam a klubteremben, ahol a Főtitkár Úr javaslatára szétnéztem a receptes magazinok között és találtam is két új ötletet, amit már el is készítettem (köszönöm a tippeket 😀 ). A mai a borsópürés tészta szalonnával és parmezánnal. Mindkét receptet az Ízek és érzések 2012. június-júliusi számában találtam (bővebben: http://www.izekeserzesek.hu/).
Ez a recept eredetileg sonkával és füstölt sajttal készül, de egy kicsit alakítottam rajta a saját szánk ízére.
Hozzávalók:
15 dkg diabetikus száraztészta
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
15 dkg zöldborsó
10 dkg szalonnakocka
5 dkg reszelt parmezán sajt
só
olaj
A tésztát sós vízben felraktam főni. Közben a finomra vágott vöröshagymát megfuttattam az olajon, majd rátettem a zöldborsót. Összepirítottam, felöntöttem kb. 1,5-2 dl vízzel és puhára főztem takaréklángon. Utána turmixgépben sóval és egy kis olajjal krémesre turmixoltam. A megfőtt tésztát leszűrtem, összekevertem a borsópürével. Egy kis serpenyőben a szalonnát a saját zsírján megsütöttem, rászórtam a tésztára. Tálaláskor a tetejét reszelt parmezánnal szórtam meg.
Voilá:
Ahogy a magazinból megtudhatjuk, “a borsó a lassú emésztésű cukrokban gazdag, így kiegyensúlyozott energiaforrást biztosít a szervezetnek. Vércukorindexe alacsony, ezért cukorbetegek is ehetik, mert nem okoz vércukorszint emelkedést. Sok B1- és C-vitamint, valamint antioxidáns hatású A-provitamint és E-vitamint tartalmaz. Gazdag foszfor- és káliumforrás is.”
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: