Sziasztok!
Már elég régen jelentkeztem, de azóta összegyűlt elég sok recept, amit kipróbáltam és azokat mind szépen lassan előbb vagy utóbb megosztom veletek 😀
A munkám miatt nagyon sokat vezetek. Korán indulok, az időt pedig rádiózással töltöm. Reggelente az egyetlen értelmes rádióműsor – szerintem – a Class FM-en van. Ez pedig nem más, mint a Morning show, Sebestyén Balázzsal, Rákóczi Ferivel és Vadon Janival. A Facebookon is szívesen követem a posztokat, hiszen Feri – nagy ínyenc és szakácsguru lévén – minden pénteken megoszt a hallgatókkal egy-egy receptötletet hétvégére. Az első, amit kipróbáltam ezek közül, az a csirkemáj pástétom volt lilahagymalekvárral. Már a neve is csábító volt számomra, a fotó láttán pedig csorgott a nyálam. Soha eszembe sem jutott volna az, hogy magam készítsem el a pástétomot, de utólag belegondolva, rém egyszerű az egész és legalább nem bőrkét és nyesedéket eszek, hanem igazi csirkemájat…
A receptet megtaláljátok a Morning show Facebook oldalán:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=442325292475154&set=a.112507318790288.5178.103418959699124&type=1&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=442325292475154&set=a.112507318790288.5178.103418959699124&type=1&theater
Köszönet Ferenc Mesternek érte!
Hozzávalók:
70 dkg csirkemáj szív nélkül
5 gerezd fokhagyma
15 dkg laktózmentes vaj
1 nagyobb késhegynyi szerecsendió
1 kisebb késhegynyi fahéj
1 teáskanál majoranna
só
bors
1 dl laktózmentes tej
20 dkg bacon szalonna
A vaj felét megolvasztottam serpenyőben, rátettem a májat és a fűszereket, majd megsütöttem. Amikor már kívül ropogós, de belül rózsaszín lett, akkor levettem a tűzről, turmixgépbe tettem a maradék vajjal és 1 dl laktózmentes tejjel együtt. Mint a képen látható, nekem maradtak benne apró májdarabok, de így is nagyon finom lett. A bacon szalonnával kibéleltem egy edénykét, rákanalaztam a májas masszát, majd indult a hűtőbe.
Lilahagymalekvár
1 kg lilahagyma
1 dl balzsamecet
3 evőkanál kókuszcukor
olaj
A megpucolt hagymát vékony karikákra szeleteltem, majd olajon dinsztelni kezdtem. Miután összeesett, hozzáadtam a balzsamecetet és a kókuszcukrot, majd kb. 1 óráig rotyogtattam, míg lekvár állagú nem lett.
Egy kis üvegedénybe raktam, majd az is ment a hűtőbe.
Aznap már nem ettünk belőle, igazán akkor élvezhető, ha összeértek az ízek.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: