Tejcukormentesen

Csirkemáj pástétom és lilahagymalekvár laktózmentesen és diabetikusan

Sziasztok!
Már elég régen jelentkeztem, de azóta összegyűlt elég sok recept, amit kipróbáltam és azokat mind szépen lassan előbb vagy utóbb megosztom veletek 😀
A munkám miatt nagyon sokat vezetek. Korán indulok, az időt pedig rádiózással töltöm. Reggelente az egyetlen értelmes rádióműsor – szerintem – a Class FM-en van. Ez pedig nem más, mint a Morning show, Sebestyén Balázzsal, Rákóczi Ferivel és Vadon Janival. A Facebookon is szívesen követem a posztokat, hiszen Feri – nagy ínyenc és szakácsguru lévén – minden pénteken megoszt a hallgatókkal egy-egy receptötletet hétvégére. Az első, amit kipróbáltam ezek közül, az a csirkemáj pástétom volt lilahagymalekvárral. Már a neve is csábító volt számomra, a fotó láttán pedig csorgott a nyálam. Soha eszembe sem jutott volna az, hogy magam készítsem el a pástétomot, de utólag belegondolva, rém egyszerű az egész és legalább nem bőrkét és nyesedéket eszek, hanem igazi csirkemájat…
Köszönet Ferenc Mesternek érte! 
Hozzávalók:
70 dkg csirkemáj szív nélkül
5 gerezd fokhagyma
15 dkg laktózmentes vaj
1 nagyobb késhegynyi szerecsendió
1 kisebb késhegynyi fahéj
1 teáskanál majoranna
bors
1 dl laktózmentes tej
20 dkg bacon szalonna
A vaj felét megolvasztottam serpenyőben, rátettem a májat és a fűszereket, majd megsütöttem. Amikor már kívül ropogós, de belül rózsaszín lett, akkor levettem a tűzről, turmixgépbe tettem a maradék vajjal és 1 dl laktózmentes tejjel együtt. Mint a képen látható, nekem maradtak benne apró májdarabok, de így is nagyon finom lett. A bacon szalonnával kibéleltem egy edénykét, rákanalaztam a májas masszát, majd indult a hűtőbe.
Lilahagymalekvár
1 kg lilahagyma
1 dl balzsamecet
3 evőkanál kókuszcukor
olaj
A megpucolt hagymát vékony karikákra szeleteltem, majd olajon dinsztelni kezdtem. Miután összeesett, hozzáadtam a balzsamecetet és a kókuszcukrot, majd kb. 1 óráig rotyogtattam, míg lekvár állagú nem lett. 
Egy kis üvegedénybe raktam, majd az is ment a hűtőbe. 
Aznap már nem ettünk belőle, igazán akkor élvezhető, ha összeértek az ízek.

Jó étvágyat hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!