Tejcukormentesen

Füstölt csülökkel töltött omlett

Sziasztok!
Már biztosan ti is túl vagytok a hagyományos lencsefőzelék – főtt, füstölt csülök kombón és tuti, hogy mindenki elgondolkodva nézi a megmaradt csülökdarabokat: mi a csudát kezdjen vele?
Mai receptem erre ad megoldást és nem más, mint egy remek töltött omlett, aminek az elfogyasztása után energiával eltelten indulhatunk a napnak (és persze felhasználtuk a maradékot is).
Hozzávalók
személyenként 2 tojás
só, bors
olaj a sütéshez
Tölteléknek:
füstölt, főtt csülök
reszelt sajt
kápia paprika
koktélparadicsom
A serpenyőben olajat hevítünk. Míg melegszik, addig a tojásokat a sóval és a borssal felverjük, majd a felforrósított olajra öntjük. Nem kell megkavarnunk, a palacsintához hasonlóan sütjük. Ha már az egyik oldala aranybarnára pirult, akkor egy lapát segítségével megfordítjuk. Nem kell sokáig sütni, mindössze pár perc alatt készen van.
Egy tálra borítjuk a kész lepénykéket, az egyik felét megtöltjuk az apróra vágott csülökdarabokkal, megszórjuk reszelt sajttal, majd a másik felét ráfordítjuk.
Kápia paprikával és koktélparadicsommal tálaljuk.
Természetesen bármilyen más maradék (lecsó, zöldségek, csirkemell, szalámi, felvágott, sült virsli) lehet a töltelék, a határ a képzelet (és persze a hűtőnk tartalma 😀 ).
Remélem tudtam segíteni abban, hogy a már kissé megunt ételmaradékunk ne a kukában végezze.
További szép napot nektek, holnap újra jelentkezem!
(Az ötletet a karácsonyra kapott Szendi Gábor – Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyvjéből merítettem, a recept a 63. oldalon található.) 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!