Tejcukormentesen

Mandulalisztes csokis brownie (laktóz-, glutén- és cukormentes)

Sziasztok!

Közeledik a hétvége, ezért gondolkodni kezdtem, milyen édességet is kellene készíteni. Nemrég kaptam egy pár paleo receptet, amik között nekiálltam bogarászni, így találtam meg ennek az isteni finom mandulalisztes csokis  brownie-nak az ötletét. Baromi egyszerű elkészíteni és nem kell hozzá túl sok minden sem, úgyhogy neki is állhattok 😀
Hozzávalók:
20 dkg laktózmentes vaj (vagy zsír)
6 evőkanál nyírfacukor (én kókuszcukrot raktam bele)
10 dkg mandulaliszt
4 tojás
15 dkg 70 %-os diabetikus étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat és a csokit apró darabokra tördeljük, vízgőz fölött egyszerre felolvasztjuk. A tojássárgákat összekeverjük a mandulaliszttel és a kókuszcukorral. A felolvadt csokit hozzáöntjük ehhez a masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a csokis tésztát. Kóstoljuk meg és ha nagyon keserűnek találjuk, akkor keverjünk még bele cukrot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Aki szeretné, a tetejére szórhat egy kis diót vagy mandulát.

Íme:

Jó étvágyat hozzá!

Szép napot nektek!

Üdv:
Csilla

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!