Tejcukormentesen

Házi chips zöldfűszeres mártogatóssal (laktóz-, glutén- és cukormentes)

Sziasztok!
Ma kedvem támadt valamit nassolni. Mivel hétvégéről maradt itthon egy petrezselyemgyökér, pár szem csicsóka és krumpli, ezért kitaláltam, hogy házi chipset fogok készíteni zöldfűszeres mártogatóssal.
Hozzávalók:
petrezselyemgyökér
csicsóka
krumpli
olaj a sütéshez
laktózmentes tejföl
kakukkfű
oregánó
bors
A zöldségeket meghámoztam, egy uborkareszelőn vékonyra vágtam. Az olajat felmelegítettem, majd a zöldségeket ráraktam. Fontos, hogy nagyon bő olajban süssük, és hogy egyenként rakjuk a serpenyőbe a sütnivalókat. Így biztos, hogy nem tapadnak össze és szép ropogósak lesznek. 
Amennyiben többféle zöldséget sütünk, érdemes külön-külön megsütni őket. Ez azért fontos, mert a sülési idejük nem egyforma és elég nehéz kipecázni a csicsókadarabok közül a burgonyákat 😀
A kisült nassolnivalókat papírtörlőre szedtem és leitattam az olajat róluk.
A mártogatóshoz a laktózmentes tejfölt összekevertem sóval, borssal, kakukkfűvel és oregánóval. Természetesen bármelyik más, kedvenc fűszerünket is választhatjuk az előbbieken kívül, ahány ház, annyiféle ízvilág.

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne valami finom nassolnivalót, amiben tuti nincs semmiféle adalékanyag, negyedannyiba kerül, mint a bolti chips és kb. fele annyi idő alatt fog elfogyni 😀
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!