Sziasztok!
Mindketten imádjuk a palacsintát, úgyhogy ma délután ez volt a menü. Még soha nem készítettem gluténmentes lisztből, ennek ma volt a főpróbája. Az a tapasztalatom, hogy sokkal több folyadékot vesz föl, mint a búzaliszt, ezen kívül nehezebben fordítható meg, mert odatapad (én mindegyik sütése előtt kikentem olajjal a palacsintasütőt, de az sem igazán használt), ám az íze nagyon fincsi, úgyhogy érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
20 dkg gluténmentes liszt
2 tojás
5 dl laktózmentes tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj
1 evőkanál kókuszcukor
olaj a kenéshez
Töltelék
10 dkg darált mák
2 dkg nyírfacukor
2 dl tej
A palacsintához az összes hozzávalót – kivéve a víz – egy nagy tálban összekevertem. Fél órát állni hagytam. Utána hozzáadtam a szénsavas ásványvizet is, majd egyesével kisütöttem. A tapasztalatokat már leírtam, érdemes nektek is odafigyelni, de viszonylag könnyen meg lehet ismerkedni az új tésztával és akkor már könnyen kezelhető 😀
A tölteléknek ma a mákot választottam. Ehhez egy edényben felforraltam a tejet, majd belekevertem a darált mákot és a nyírfacukrot.
A kisült palacsintákba töltöttem, epret kínáltam hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Szép napot nektek!
Üdv:
Csilla
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: