Tejcukormentesen

Laktóz- és cukormentes zabpelyhes keksz

Sziasztok!
Ma pakolászás közben egy könyv lapjai között találtam két tök jó keksz receptet és ennek örömére úgy döntöttem, hogy az egyiket el is készítem íziben 😀
Már szinte félve írom le, de ezt is nagyon egyszerű elkészíteni és hamar kész van, szóval ha van otthon hozzávaló – és miért ne lenne??? – akkor vacsira gyorsan össze is tudjátok ütni.
Hozzávalók
7,5 dkg zabpehely (ebből 5 dkg finomra őrölt, 2,5 dkg egész)
7,5 dkg gluténmentes liszt
10 dkg olvasztott laktózmentes vaj
15 dkg kókuszcukor (jó a nyírfacukor is)
1 egész tojás
5 dkg cukormentes étcsokidara
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
esetleg egy kis mazsola vagy aszalt gyümölcs
A hozzávalókat egy nagy tálban kézzel összekevertem. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, tenyérnyi masszákat halmoztam rá (nekem ebből a mennyiségből 9 nagy darab lett), lelapogattam, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Kb. 10 percet töltött bent. Nem kell megijedni, sütés közben elterül jó laposra és ha nem figyelünk, akkor hamar odaég (mint az enyém, lásd a fényképen 😀 ), de ezt leszámítva könnyű vele dolgozni.
Íme a kicsit kokszos, de nagyon finom kekszek laktózmentes tejcsivel (a mai vacsim):

Jó étvágyat hozzá!

Szép estét nektek!

Üdv:
Csilla

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!