Sziasztok!
Múlt hétvégén régen (19 éve… 😛 ) nem látott unokatestvéreméknél voltam látogatóban, ahol éppen túrófánk készült a gyerekeknek. Mivel “rendes” túróból készült és nem volt nálam laktáz tabletta, ezért ott nem tudtam megkóstolni. Viszont szerencsére Kata csomagolt nekem útravalót, aminek itthon az enzim bevétele után egyből nekiestem. Egy ültő helyemben letoltam kettő híján az egészet 😀
Annyira ízlett, hogy elhatároztam, hogy hétvégén csinálok is egy nagy adagot magunknak.
Az alábbi receptből dolgoztam:
25 dkg laktózmentes túró (az Auchanben találtunk egyik hétvégén isteni finom laktózmentes túrót, próbáljátok ki Ti is)
15 dkg liszt
1 pohár laktózmentes tejföl vagy 1 dl laktózmentes tej
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
2 tk nyírfacukor
csipet só
reszelt citromhéj
olaj a sütéshez
fahéj, nyírfacukor a forgatáshoz
Ez a recept kezdő szakácsoknak is ajánlott, hiszen a hozzávalókat csak összekeverjük, majd kb. fél órát állni hagyjuk. Utána bő, forró olajban kisütjük. Én két kanál segítségével szoktam szaggatni belőle golyócskákat, mivel a massza eléggé ragadós. Kézzel nem igazán érdemes belefogni, mivel az egész rátok ragad 😀
A kisült fánkocskákat fahéjas nyírfacukorba forgattuk, majd jóízűen elfogyasztottuk 😀
Íme:
(olyan iramban ettem, hogy az utolsó kettőnél jutott eszembe, hogy le kellene fotózni, bocsi… 😀 )
Jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: