Sziasztok!
Tavaly nyáron, amikor kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok, még bőven benne voltunk a fagyiszezonban. Mivel a cukor- és laktózmentes jégkrém ára elég húzós, ezért Petivel elhatároztuk, hogy veszünk egy fagyigépet. Ezt addig halogattuk, hogy máris a nyakunkon volt az ősz, így idénre halasztottuk a beszerzését. Közben a netet tömegesen lepték el a pálcikás jégkrém receptek, amikkel nem is igazán foglalkoztam. Megnéztem őket, de nem jöttem lázba. Múlt héten azonban egy euros boltban sétálgatva én is elcsábultam egy jégkrém készítő forma iránt. Muszáj volt megvennem és már hazafelé azon agyaltam, mit is fogok készíteni belőle.
Egy tök egyszerű dolog mellett döntöttem. Ez bármilyen gyümölcsből elkészíthető, én a kiwit választottam. Szeretjük a savanykás ízeket, szerintem jobban oltja a szomjat és jobban hűsít, mint az édes(ített) dolgok. A gyümölcsöket meghámoztam, megmostam, felszeltem, turmixgépbe tettem és egy cseppnyi diabetikus mézpótlóval édesítettem. Arra figyelni kell, hogy kihűlve kevésbé lesz édes, mint frissen! Ezután csak belekanalaztam a formákba és már mehettek is a fagyasztóba. Kb. 2 óra után lehetett is fogyasztani.
Nagyon hasonlít a boltban kapható Calippo jégkrémre állagában, ráadásul a formából is úgy kell kinyomni, mint a másikat a papírhengerből, úgyhogy elneveztem kiwipponak 😀
(Az én formámmal 4 db 0,5 dl-es űrtartalmú jégkrémet lehet készíteni, ehhez 6 db közepes méretű kiwit és 2 evőkanál mézpótlót használtam fel.)
A forma:
A kész kiwippok:
Jó étvágyat hozzá!
Szép napot!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: