Sziasztok!
Napokon keresztül bolyongott a facebook-on egy olyan recept, amelyben egy nagy burgonya volt bevagdosva, a résekben sajtszeletekkel. Akkor csak rápillantottam, különösebben nem izgatott fel a dolog. De ma gondolkodtam, hogy mit is kellene főzni és a zöldségesnél a burgonyák mellett álldogállva bevillant az a fotó. Gyorsan átgondoltam, hogy mi is kell hozzá a krumplin kívül (szinte semmi amúgy 😀 ), így elhatároztam, hogy ma ez lesz a menü. Itthon elkezdtem keresgélni a leírását, de persze nem találtam meg – nyilván már mindenki elolvasta, rajtam kívül 😀 Így hát rögtönöznöm kellett, ez a recept tehát az emlékeimben szereplő kép alapján freestyle módon készült.
Hozzávalók
6 nagy burgonya
20 dkg laktózmentes trappista sajt
só
bors
kakukkfű
1 doboz laktózmentes natúr joghurt
kapor
olaj
A burgonyákat alaposan megmostam, majd héjastul megfőztem őket (kb. 20-25 perc). Miután egy kicsit hűltek, megpucoltam őket és egy olajjal kikent tepsibe fektettem. Egyenként kb. 1 cm-es távolságra bevagdostam őket, mindegyikbe egy nagyon vékony szelet sajtot tettem. A végén megszórtam sóval, borssal, kakukkfűvel, megöntöztem egy kis olajjal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem. Igazából csak annyi ideig kell bent hagyni, amíg a sajt ráolvad, hiszen a krumpli már megfőtt.
Míg a burgonyák a sütőben csücsültek, addig elkészítettem a kapros öntetet. Egy doboz laktózmentes natúr joghurtot összekevertem sóval, borssal és kaporral.
Az elkészült krumplit nyakon öntöttem a kapros szósszal, paradicsommal tálaltam (de jó hozzá bármilyen más zöldség is).
Jó étvágyat, szép estét!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: