Sziasztok!
Tegnap nagyon megkívántam a mákos tésztát, de a boltban nézelődve sajnos nem találtam durumtésztából szélesmetéltet, csak szarvacskát. Így újra kellett indítanom a fejemben lévő receptkeresőt és az alábbi találatot dobta ki: tonhalas tészta paradicsommal.
Ismét egy egyszerű, de nagyszerű recept, összesen négy hozzávalóból. Elkészítési idő annyi, amíg a tészta megfő (kb. 15 perc), úgyhogy váratlan vendégek esetében is remek alternatíva.
Hozzávalók
1/2 csomag durumlisztből készült szarvacska tészta
1 tonhal konzerv
1 paradicsom
15 dkg laktózmentes trappista sajt
kakukkfű
só
bors
A tésztát forrásban lévő vízben készre főztem (vigyázzunk, nehogy túl főzzük, az iszonyatos, ha ragad a tészta 😛 ). Leszűrtem, majd összekevertem egy olajos tonhalkonzervvel. Tálaláskor egy paradicsomot szeleteltem rá (ha van koktélparadicsom, azzal az igazi, de nekem nem volt, így hagyományos parival készítettem), majd trappista sajtot reszeltem a tetejére.
A mű:
Jó étvágyat hozzá!
Szép napot, sziasztok!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: