Sziasztok!
A napokban az egyik nagyáruház polcai között bóklásztam, amikor észrevettem egy gyönyörű szép cserép metélőhagymát. Épp azon gondolkodtam, hogy mit kellene főzni vacsira, amikor beugrott egy tejfölös tészta képe, a tetején metélőhagymával. A cserép a kosárban landolt, itthon pedig hozzá is láttam az elkészítésnek.
Amikor készítettem, akkor villant be, hogy összesen 5 hozzávaló szükséges ehhez a recepthez. Akkor döntöttem el, hogy minden héten írok egy ilyen öt összetevős kaját, azoknak, akik a gyors és olcsó megoldás hívei.
A metélőhagyma (másnéven snidling) erős aromájú fűszernövény. Sok benne az illóolaj és a C-vitamin. Remek vitaminforrás, főleg télen, hiszen bármelyik konyhában otthon érzi magát, még a kezdő kertészek is bátran belevághatnak a nevelgetésébe. Főzni nem szabad, mivel illóolajtartalma eltűnik, csak a kész ételbe szokták apróra vágva belekeverni.
Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes szarvacska tészta
30 dkg csirkemell
1 pohár laktózmentes tejföl
laktózmentes füstölt sajt
metélőhagyma
só, bors
Egy lábasban vizet forraltam fel. Sóztam, egy pici olajat tettem bele. Lefedtem, így gyorsabban melegszik. Egy serpenyőben a csíkokra vágott csirkemellet olajon megpirítottam. Kb. 15 perc alatt készen van, a lényeg, hogy elfője a levét, akkor már biztosan megpuhult. Sóztam, borsoztam. Hozzákevertem egy doboz laktózmentes tejfölt, majd együtt főztem őket további 10 percig. Közben a felforrt vízbe beletettem a tésztát, puhára főztem. Összekevertem a húsos raguval, majd metélőhagymával és laktózmentes füstölt sajttal szórtam meg tálaláskor.
Jó étvágyat hozzá!
Szép hétvégét!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: