Sziasztok!
Még mindig nem érkezett meg a nyár és úgy gondoltam, hogy ezt a rossz időt csak valami édességgel lehet átvészelni, így muszáj voltam egy tortát készíteni 😀
A választásom egy túrótortára esett, amiből természetesen egy cukor- és laktózmentes változatot készítettem el.
A mellékelt fotón látható, hogy maga a süti elég lapos. Ez azért van, mert csak két tojást használtam fel a piskótához és a krém sem magas, de ez egy nagyon egyszerű és önmagában is nagyszerű étek, vétek lenne kihagyni a kipróbálását 😀
Hozzávalók
Piskóta
2 tojás
6 dkg liszt
6 dkg xylit
1/2 csomag sütőpor
1 kanál cukormentes kakaópor
Túrókrém
36 dkg laktózmentes túró (2 doboz)
10 dkg xylit
1 dl laktózmentes tejföl
1 citrom reszelt héja
0,5 dl laktózmentes tej
diabetikus étcsokoládé
zselatin (opcionális)
A tojásokat a xylittel robotgép segítségével habosra kevertem. Egy kis tálkába a szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor) egyneműsítettem, majd kanalanként a tojásos keverékbe adagoltam. A kész piskótamasszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütöttem.
Közben a laktózmentes túrót a xylittel, a laktózmentes tejföllel és a laktózmentes tejjel összekevertem. Belereszeltem egy citrom héját is. Ha valaki hígnak találja a keveréket, az tehet bele egy kis zselatint a tartás kedvéért. Ehhez kb. egy evőkanálnyi zselatint meleg vízben feloldunk, majd a túrókrémhez keverjük.
A kisült piskótát hagytam kihűlni, majd rákanalaztam a túrókrémet.
Tetejére diabetikus étcsokit daraboltam és reszeltem is rá egy keveset, csak úgy díszítésképpen.
Hűtőben összeértek az ízek és pár óra múlva lehetett is szelni és falni.
Ha valaki túl snassznak gondolja így a tortát (amúgy nem az, így nagyon fincsi 😀 ), az bármilyen gyümölccsel tudja gazdagítani.
Íme:
Jó étvágyat hozzá!
Szép estét nektek!
Üdv:
Csicsi
(A receptet a No salty weboldalán találtam:
http://www.nosalty.hu/recept/turo-rudi-torta )
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: