Sziasztok!
A mai receptemet is a tegnap már említett remekműből szedtem (aki lemaradt a tegnapi receptről, itt utánaolvashat: http://tejcukormentesen.blogspot.hu/2013/06/aranyszinu-csirkefalatok-komenymaggal.html )
Ha már meguntad a sült krumpli-krumplipüré köretkombinációt, akkor itt az ideje, hogy valami újdonsággal rukkolj elő a családnak.
Hozzávalók
4 nagy burgonya
4 evőkanál laktózmentes tej
6 evőkanál kukoricaliszt
1 egész tojás
olaj
só, bors
Fűszeres mártogató
1 doboz laktózmentes tejföl
4 szál petrezselyem
8 szál metélőhagyma
só, bors
A burgonyákat apró kockákra vágva puhára főztem, majd leöntöttem róluk a főzővizet és megtörtem. Ráöntöttem a laktózmentes tejet, hozzáadtam a kukoricalisztet, a tojást, sóztam és borsoztam, majd kemény tésztát gyúrtam belőle. 8 részre osztottam a keveréket. A kezemmel lapos lepénykéket formáztam belőle, majd forró olajon mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.
A mártogatóshoz a laktózmentes tejfölt az apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával kikevertem, sóztam borsoztam.
A lepénykék köretként is felszolgálhatók, de önállóan a mártogatóssal is megállják a helyüket egy uzsonnának.
Íme:
Jó étvágyat hozzá!
Szép napot!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: