Sziasztok!
Hétvégén Tihanyban voltunk, ezért nem jelentkeztem újdonsággal. Ma viszont visszatért minden a régi kerékvágásba, így aztán egy húsos recepttel készültem nektek.
A fasírt tipikusan az az étel, amire mindenkinek van otthon egy spéci családi receptje, ami természetesen a legjobb. Hát, nekem ez az 😀
A hagyományos gömbfasírt és tojással töltött fasírt mellett Édesanyám gyerekkorom óta ezt is el szokta készíteni, nekem személy szerint ez a kedvencem 😀
Hozzávalók
50 dkg darált hús
1 tubus csípős piros arany
20 dkg reszelt laktózmentes trappista sajt
kukoricaliszt
1 tojás
só, bors
kakukkfű
A darált húst egy tálban összekevertem a tojással. Sóztam, borsoztam és kakukkfűvel ízesítettem. Annyi kukoricalisztet tettem hozzá, hogy fasírt állaga legyen.
A masszát egy folpack fóliára kanalaztam (alufólia is jó). Kézzel téglalapformára egyengettem úgy, hogy kb. fél centi vastag lett.
Rákentem a csípős piros aranyat (aki nem szereti, az a simát), majd rászórtam a laktózmentes reszelt sajtot úgy. hogy mindenhol érje.
Feltekertem és olajjal kikent tepsibe raktam. A tetejét is leolajoztam. 200 fokra melegített sütőbe toltam és ropogósra sütöttem.
Salátával kínáltam.
Jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: