Tejcukormentesen

Göngyölt hússzemek narancslében (laktóz, glutén- és cukormentes)

Sziasztok!
Ma valami húsosat ettem volna, ezért ismét előkaptam Annie és Anna Pavlowitch Tündérek konyhája, avagy hogyan tegyünk csodát anélkül, hogy varázslók lennénk című kiadványát és ki is választottam belőle a göngyölt hússzemek narancslében című remekművet.
Ezt a receptet is azoknak az anyukáknak ajánlanám, akiknek a gyerekét nagyon nehéz rávenni a húsevésre (és úgy általában az evésre 😀 ), hiszen a mosolygós arcocskát minden gyerkőc szívesebben fogyasztja el, mintha szokványosan tálaljuk az ételt.
Hozzávalók (2 személyre)
2 vékony szelet csirke vagy pulyka szelet
2 narancs
2 tojás
2 kávéskanál őrölt köménymag
3 evőkanál laktózmentes főzőtejszín
olívaolaj
só, bors
cérna
A tojásokat keményre főztem, majd kihűlés után megtisztítottam a héjtól. A hússzeleteknek nagyon vékonynak kell lenni, ezért egy zacskóban a nyújtófával jól ellapítottam. Egy salátás tálkában összekevertem a köménymagot a sóval és a borssal. A tojásokat olajjal megkentem, majd a fűszerkeverékben megforgattam. A hússzeletek közepére helyeztem, belebugyoláltam a húsba, majd cérnával összekötöttem. Forró olajban barnás kérget sütöttem rá (folyamatosan forgatni kell és vigyázni, mert nagyon csapkod az olaj :P). Ezután az olajat lehúztam a tűzről, majd beleöntöttem a narancslevet és kb. 2 dl vizet. Fedő alatt lassú tűzön kb. 30 percig sütöttem-főztem. 
A megsült húst kétfelé vágtam, metélőhagymával díszítettem, hogy legyen szempillája.
Curryvel ízesített rizst kínáltam hozzá.
A visszamaradt narancsos szaftba 3 evőkanál laktózmentes főzőtejszínt lehet tenni, egy kicsit összemelegíteni, majd a húsra locsolni.

Íme:

Jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Csicsi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!