Sziasztok!
Ma egész nap valami zöldséges kajára vágytam és eszembe is jutott, hogy régebben már csináltam tepsiben sült zöldpaprikát, de arra már nem emlékeztem, hogy hol olvastam a receptet és leírva sem találtam sehol, így saját kútfőből kellett újraírnom.
Így sikerült:
Hozzávalók (2 személyre)
4 db tv paprika
1 db kápia paprika
1 db kaliforniai paprika
1 db paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
1 doboz laktózmentes tejföl
20 dkg laktózmentes trappista sajt
2 evőkanál kukoricaliszt
pirospaprika
só, bors
olaj
A paprikákat megmostam és vékony csíkokra vágtam. A paradicsomot meghámoztam és karikákra szeltem. A hagymát megtisztítottam és felkarikáztam. A kukoricalisztet összekevertem a pirospaprikával, sóval és borssal. Ebbe a keverékbe forgattam a paprikacsíkokat és olajjal kikent tepsibe helyeztem. Ráraktam a paradicsomkarikákat és a hagymaszeleteket. Tetejére került a reszelt laktózmentes trappista sajt. A maradék lisztes keveréket összekevertem a laktózmentes tejföllel és a sajt tetejére kanalaztam.
Alulfóliával befedtem és kb. fél óráig pároltam előmelegített sütőben. Majd levettem a fóliát és addig sütöttem, amíg a sajt teteje meg nem pirult.
Íme:
Jó étvágyat hozzá!
Szép napot nektek!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: