Sziasztok!
Bár iszonyatosan nagy a hőség, én ma mégis ismét húst kívántam. Szerencsére az egyik ügyfelemmel, Andival beszélgetés közben ismét szóba került a ki mit főz hétvégén téma, és ő adta a tippet (még egyszer köszi :D). Bár ő brassói aprópecsenyét javasolt és én eddig ezt az ételt ilyen néven főztem, a neten utánanéztem és rájöttem, hogy igen távol áll ez a brassóitól 😀
Hogy ne sértsem meg a brassói hívőket és ne jöjjenek kioktató kommentek, ezért az én receptem elnevezése borsós aprópecsenye lett. A lényeg, hogy nagyon finom, nyami 😀
Hozzávalók (2 személyre)
1 csirkemell
1 nagy fej lilahagyma
1 doboz konzerves zsenge borsó (vagy szezonban – most – frissen fejtett)
olaj
só, bors, pirospaprika
A hagymát apró kockákra, a húst vékony csíkokra vágtam. Egyszerre tettem a serpenyőbe őket, olajat raktam alá és közepes lángon megpirítottam őket. Kb. 10 percnyi sütés után levettem a tűzről, majd sóztam, borsoztam, pirospaprikával megszórtam. A végén belekevertem a zöldborsót a levével együtt. Fedő alatt még kb. 20 percet pároltam. A végén egy kicsit levettem a fedőt, hogy a levét elfője és csak a fincsi szaft maradjon.
Sült krumplival tálaltam.
Íme:
Jó étvágyat hozzá!
Szép napot nektek!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: