Sziasztok!
Itt a cseresznyeszezon, amit én nagyon imádok. Ezért is örültem meg, amikor pár nappal ezelőtt az indexen találtam egy jó kis túrógombóc receptet – kissé újragondolva, nyáriasítva. Végre nem egy prézlis gombóc, hanem egy habkönnyű változat, aminek a kiegészítése ráadásul a cseresznyemártás, úgyhogy ma ezt készítettem ebédre.
(Az eredeti receptet itt olvashatjátok:
http://edesem.blog.hu/2013/06/28/turogomboc_nyariasitva/trackback )
http://edesem.blog.hu/2013/06/28/turogomboc_nyariasitva/trackback )
Az eredeti receptben meggymártással kínálták, én ezt lecseréltem cseresznyére és a hozzávalókat is átalakítottam olyanra, hogy azt mi is meg tudjuk enni. Szóval, a recept:
Hozzávalók (ahogy én készítettem)
Gombócok
1 doboz laktózmentes túró
1 citrom reszelt héja
1 negyed vaníliarúd kikapart belseje
1 tojásfehérje
1 csipet só
2 evőkanál xylit
Cseresznyemártás
30 dkg cseresznye
2 evőkanál xylit
A cseresznyét megmostam, kimagoztam, majd a xylittel együtt feltettem a gázra. Sűrűn kevergetve felforraltam, majd félrehúztam hűlni.
Egy másik edényben feltettem forrni 1,5 liter vizet.
A laktózmentes túrót összetörtem a citrom reszelt héjával és a vaníliarúd kikapart belsejével. Ha nem bio citromot használtok, alaposan sikáljátok meg a héját, hiszen sok vegyszer lehet rajta. A tojásfehérjét egy csipet sóval lágy habbá vertem, majd hozzáadtam a xylitet és kemény habot készítettem belőle. Kanalanként adagoltam a túróhoz, végül egy lágy, krémes masszát kaptam.
Apró golyókat formáztam belőle, majd a forró vízbe engedtem őket. Miután feljöttek a víz felszínére, még pár percet hagytam a forró fürdőben, végül óvatosan kihalásztam a gombócokat.
A langyos xylites cseresznyét összeturmixoltam.
Egy üvegtálka aljára egy adag cseresznyeszósz került, majd erre a gombóckák. Cseresznyeszemekkel díszítettem.
Íme:
Jó étvágyat hozzá!
Szép napot nektek!
Üdv:
Csilla
Sziasztok! Próbáltátok a Camping új laktózmentes sajtjait? Tegnap láttam és vettem egyet. Végre gondoltak ránk is! Ilyenek vannak: http://redir.ec/laktozmentes