Tejcukormentesen

Szalonnába tekert csirkemáj rizibizivel (laktózmentes, cukormentes)

Sziasztok!
A héten még csak édesség recepteket írtam nektek, ezért ma egy főételt osztok meg veletek. Én nagyon szeretem a csirkemájat (de szigorúan szív nélkül :D), úgyhogy ma ezt készítettem. Igazából nem egy nagy valami ez a recept, de nagyon finom és hamar készen van, szóval ideális gyors vacsorának.
Hozzávalók
8 db csirkemáj szív nélkül
8 szelet bacon szalonna
3 dl laktózmentes tej
1 bögre rizs
borsó
petrezselyem
só, bors
olaj
A csirkemájakat beáztattam a laktózmentes tejbe egy fél órára. Aztán betekertem egy-egy szelet bacon szalonnába, majd olajozott tepsibe raktam. 200 fokon kb. fél óra alatt készre sütöm a sütőben. Akkor jó, ha a máj még puha, de a szalonna már ropogós.
A rizst kevés olajon fehéredésig pirítottam, majd kétszer annyi vízzel felengedtem. Sóztam, borsoztam. Fedő alatt puhára pároltam.
Egy kevés vizet feltettem a gázra, forrás után beletettem a zöldborsókat. Amikor megpuhultak, leszűrtem és a rizshez kevertem.
Csípős pepperoni paprikával tálaltam (mert azt is imádom 😀 ).

Íme:

Jó étvágyat hozzá!

Üdv:
Csilla

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!