Tejcukormentesen

A tofu és én (laktóz-, glutén- és cukormentes recept)

Sziasztok!
Eddigi receptjeim mindig arról szóltak, hogy milyen hiper-szuperül sikerültek az adott kaják, milyen finom lett, mennyire ízlett mindenkinek, stb. Nos, a mai nem ilyen lesz…
A tofuról eddig annyit tudtam, hogy szójakészítmény, kiváló helyettesítője lehet a húsoknak, sajtoknak, túrónak. Édes és sós töltelékként egyaránt felhasználható, hiszen íze nem annyira karakteres, de erőteljes ízesítéssel bármely irányba el tudjuk mozdítani az ízvilágát. A távol-keleti konyha remek alapanyaga, sokféle módon felhasználható. Laktóz- és gluténérzékenyeknek különösen ajánlott, mivel a tejtermékek remek alternatívája lehet. És kb. ennyi. 
Még soha nem próbáltam, nincs egy ismerősöm sem, aki próbálta volna, szóval semmilyen elképzelésem vagy visszajelzésem sem volt arról, hogy tulajdonképpen milyen íze is lehet és hogyan viselkedik főzés során.
Tegnap a boltban nézelődve megakadt a szemem a natúr tofun és elérkezettnek láttam a pillanatot arra, hogy végre én is a boldog tofufogyasztók táborába tartozzam.
Örömmel hoztam haza a szerzeményt és gyorsan elő is kerestem azt a receptet, amit már régóta el akartam készíteni, de tofuhiány miatt eddig még soha nem láttam hozzá.
A recept azt írta, hogy hosszú, vékony csíkokra szeljem fel a szójakészítményemet, alaposan sózzam, borsozzam be, szórjam meg curryvel és hagyjam állni kb. negyedórát. Így cselekedtem, majd forró, bő olajban (szintén a recept szerint) kisütöttem. Pár percre magára hagytam a csíkocskákat, és mire visszaértem, láss csodát, két-háromszorosára dagadtak és szivacsos szerkezetűek lettek. Gondoltam, nem túl bizalomgerjesztő a látvány, de attól még finom lehet… Nos, nem volt az.
Megszívták magukat olajjal, a szivacsos réteg rágóssá vált és minden harapásnál kicsurrant belőle a zsiradék. Pár falat után feladtam…
Biztos vagyok benne, hogy lehet ebből az alapanyagból is finomat készíteni, de nekem sajnos csak ezt sikerült kihoznom belőle. 
Tudja valaki, hogy hol rontottam el? Van esetleg valami tuti receptetek tofuból?
Őszintén érdekel a válasz, mert addig nem akarok újból belefogni a kísérletezgetésbe, míg meg nem erősít valaki, hogy ez finom 😀
Ja, a kész tofucskák:

Szép napot nektek, remélem ott jobb az idő, mert nálunk csepereg az eső 😛
Üdv:
Csilla

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!