Tejcukormentesen

Villámgyors sós omlós (laktóz- és cukormentes)

Sziasztok!
Ti is szerettek tévézés közben rágcsálni valamit? És előfordul néha, hogy ez a valami adalékokkal, sóval, ízfokozókkal volt tele?
Nos, erre a legjobb megoldás, ha mi magunk készítjük el a ropogtatnivalót, így garantáltan nem lesz tele mindenféle oda nem illő cuccal.
Mi tegnap este szerettünk volna csemegézni valamit, de persze nem volt itthon sem tortilla chips, sem popcorn, így hát kezünkbe vettük a dolgokat és megszületett a villámgyors sós omlósunk.
Tényleg villámgyors, hiszen kb. 5 perc alatt össze lehet gyúrni a hozzávalókat (ennyi idő alatt a sütő is bemelegszik), aztán kb. 15-20 perc alatt megsül, szóval akár most is nekikezdhettek 😀
Hozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg kacsa vagy libazsír (lehet laktózmentes vajjal is, de azzal szárazabb lesz)
1 jó nagy csipet só
2 evőkanál hideg víz
1 tojás
köménymag, szezámmag, reszelt laktózmentes sajt, stb. a tetejére
A lisztet beleszitáltuk egy nagyobb tálba, a kacsazsírt hozzáraktuk, majd sóztuk és gyúrni kezdtük. Amikor már kezdett összeállni a tészta, akkor kanalanként hozzáadtuk a vizet. Téglalap alakúra nyújtottuk (vastagság: 1 cm), majd ujjnyi csíkokat vágtunk belőle, amiket 10 cm-es rudakra szeltünk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattuk őket, tetejüket megkentük felvert tojással, majd reszelt laktózmentes sajttal megszórtuk (de ez lehet köménymag, szezámmag, napraforgómag, bármilyen sajt, paradicsomszósz, stb.).
160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttük.
Íme:

Jó étvágyat hozzá!
Üdvözlettel:
Csilla

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!