Sziasztok!
Tegnap este Petinek eszébe jutott, hogy ő igazából az esti 20:20-as étkezésére ízes roládot enne. Naná, hogy nem volt itthon piskóta és természetesen diabetikus lekvár sem, így hát este 19.30-kor nekiálltunk roládot sütni és lekvárt főzni 😀
Szerencsére mindkettő iszonyatosan hamar készen lett (igazán elfoglalt háziasszonyoknak és háziembereknek való süti), így mindketten ezt vacsoráztunk. Nyami, nagyon finom lett 😀
Hozzávalók
Piskóta
4 tojás
15 dkg liszt
15 dkg xylit
1 csomag sütőpor
9 evőkanál hideg víz
Őszibarack lekvár
1 kg apróra vágott őszibarackhús
35 dkg diabetikus befőzőcukor
A tojások sárgáját habosra kevertem a xylittel, majd kanalanként hozzáadtam a vizet. Kimértem a lisztet és elkevertem benne a csomag sütőport, majd ez is mehetett a masszába. Végül az egészbe beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezután kb. 1 cm vastagon sütőpapírra kentem és a 160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem (félidőben átfordítottam). Mikor készen lett, a sütőpapírral együtt feltekertem és úgy hagytam kihűlni.
Következett a lekvár. Az őszibarackokat megmostam, lehántottam a héjukat és apró kockára daraboltam őket. Egy nagy lábasban összekevertem a doboz diabetikus befőzőcukorral és magas lángon addig forraltam, míg puffogni nem kezdett. Néha óvatosan kevertem rajta, de vigyázni kell, mert szeret kiugrani az edényből és orvul leforrázni a kézfejet 😀
A művelet 20-30 perc alatt készen van és már lehet is enni a finom házi őszibaracklekvárt.
Egy adaggal a roládot kentük meg, majd szorosan feltekertük. A többit kisüvegekbe töltöttük, majd fejreállítottuk. 5-10 perc után visszafordítottuk a talpára, majd pokrócba csavartuk és hagytuk ott kihűlni.
Mire ezzel végeztünk, a rolád is fogyasztható lett, és mi fogyasztottunk is, rendesen 😀
Bocs a fotó minőségéért, sajnos mire megnéztem, hogy sikerült, addigra elfogyott a rolád, szóval nem tudtam újat készíteni 😀
Jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Csilla
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: