Sziasztok!
A múlt héten sikerült megvásárolnom a Stahl magazin nyári számát, amiben rengeteg jó receptet és ötletet olvastam, úgyhogy mostanában innen fogok csipegetni. A mai receptem a magazin 21. oldalán található. Kicsit kellett módosítanom rajta, hogy laktózmentes legyen, ezért az én receptem a következő:
Hozzávalók
25 dkg laktózmentes leveles tészta
2 dl laktózmentes tejföl vagy habtejszín
3 tojás
1 csomag laktózmentes camembert, apró darabokra vágva
só, bors, szerecsendió
15 dkg koktélparadicsom
friss bazsalikom a tetejére
Egy sütőformát kikentem laktózmentes vajjal, majd kiliszteztem. A felengedett laktózmentes leveles tésztát összegyúrtam, majd 3 mm vastagra nyújtottam és kibéleltem vele a sütőformát. Alaposan megszurkáltam villával, az oldalán is, majd egy sütőpapírt terítettem rá, abba pedig tarkababot öntöttem nehezéknek. (Ez azért szükséges, hogy a tészta ne emelkedjen meg sütés közben.) Ezután a 190 fokos sütőben 10 percig elősütöttem, majd egy kicsit kihűtöttem.
A laktózmentes tejfölt alaposan összekevertem a tojásokkal és az apróra vágott laktózmentes camembert-rel, majd sóztam, borsoztam és szerecsendióval ízesítettem. A koktélparadicsomokat megmostam, majd a tésztára ültettem őket. Beborítottam a sajtos keverékkel, majd visszatettem a sütőbe. Fél órát sütöttem, míg a töltelék meg nem szilárdult. Tálalás előtt hagytam kihűlni. Friss bazsalikomlevéllel lehet díszíteni.
Ez az étel hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Csilla
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: