Tejcukormentesen

Rakott burgonya – kicsit másképp (laktózmentes, cukormentes recept)

Sziasztok!
Ma egy nagyon alacsony költségvetésű recepttel készültem nektek – közeleg a hónap vége, szóval ideje bevetni az ilyen ötleteket 😀
Mivel reggel nem akartam boltba menni, ezért benéztem a hűtőbe és az alapanyagok láttán a rakott krumpli jutott eszembe mára. Elkészítése ugyanaz, mint a hagyományosé, de mivel nem volt itthon kolbász, csak bacon szalonna, ezért azt raktam bele.
Ugyanolyan jó lett, ha nem jobb, mint a kolbászos verzió, érdemes egyszer így is megkóstolni.
Hozzávalók
(2 személyre)
6 szem közepes burgonya
5 tojás
1 csomag szeletelt bacon szalonna
1 doboz laktózmentes tejföl
só, bors, pirospaprika
A burgonyát megmostam, majd héjastul feltettem főni. A tojásokat szintén megtisztítottam, így kerültek a főzőedénybe. A bacon szalonnák mindkét oldalát megpirítottam.
Miután minden megfőtt és megpucolva, felszeletelve várt a sorára, akkor kikentem olajjal egy tűzálló tálat, majd először a burgonyakarikákat, aztán a tojásszeleteket raktam bele. Erre kerültek a pirított szalonnadarabok. A tetejére a kisült olajat is rácsorgattam, ami jól átjárta a többi hozzávalót is. Minden réteget sóztam, borsoztam. Az egész tetejére rákentem egy nagy doboz laktózmentes tejfölt, majd megszórtam pirospaprikával. 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Íme:
Jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Csilla

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!