Tejcukormentesen

Hetes lángos (laktózmentes, cukormentes recept)

Sziasztok!
Ti is szeretitek a friss, sajtos-tejfölös lángost? Mert mi nagyon 😀 Ezért hát a mai menü ez volt. 
A nevét onnan kapta, hogy a tészta hűtőben tartva akár egy hétig is eláll és mindig tudtok belőle annyit lecsípni, hogy melegen kerüljön az asztalra.
Hozzávalók
1 kg liszt
3 doboz (6 dl) laktózmentes tejföl vagy kefir
3 tojás
5 dkg élesztő
1,5 dl langyos laktózmentes tej
1 kiskanál só
Az élesztőt a langyos laktózmentes tejbe morzsoltam, tíz perc alatt felfuttattam. Ezután a többi hozzávalóval alaposan összedolgoztam – legjobb, ha ezt a műveletet géppel végezzük. Egy nagy tálba raktam, folpackkal letakartam és a hűtőszekrénybe raktam. Sütés előtt kivettem belőle egy-egy gombócnyit. Tenyérnyi lángosokká formáltam, majd bő, forró olajban 2 perc alatt aranybarnára sütöttem őket.
Tálaláskor sóztam, laktózmentes tejfölt és sajtot szórtam rá. Aki szereti, előtte fokhagymával bekenheti.
Íme:

Jó étvágyat hozzá!

Üdv:
Csilla

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!