Sziasztok!
A tegnapi receptben már jeleztem, hogy van ötletem arra, mit is kezdhetünk a kimaradt tojásfehérjékkel. Hát nem mást, minthogy kókuszszívet készítünk belőle. Néha elkap a vágy, hogy kókuszt egyek. Akkor teljesen mindegy, hogy mit, csak kókusz legyen. Erre az esetre jó megoldás ez a recept, ami szintén nem egy nagy durranás, de a maga egyszerűségében nagyszerű.
Változatosság kedvéért ezt is Donna Haytől lestem el (háromszoros vivát a TV Paprikának :D).
Hozzávalók:
2 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre Probio Sweet édesítőszer
2 tojásfehérje
Kimértem a száraz hozzávalókat és belekevertem a tojásfehérjéket, aztán összekevertem őket. Eleinte úgy fog tűnni, hogy kevés a két tojásfehérje és az egészből nem lesz semmi, de nem szabad feladni, mert pár perc erőteljes keverés után bizony szépen összeáll az egész. Ezután elővettem a szívformámat (ami lehet bármilyen alak). Erre azért van szükség, hogy minden darab kb. egyforma legyen. Ezzel el tudjuk kerülni azt, hogy a sülési időben nagy különbségek legyenek. Én mindegyikbe két evőkanállal tettem és szorosan beleegyengettem a masszát. Mindezt persze már egy sütőpapírral kibélelt tepsiben tettem, nekem ennyi masszából (a bögrém kb. 2,5 dl) 9 szép nagy darab kókuszszívem lett.
150 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre szárítottam.
Aki nagyon akarja variálni, az csokiba márthatja a végén, mi csak így ettük. Másnapra kicsit visszapuhul, de úgy is nagyon fincs.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: