Tepsis krumpli csirkével

Sziasztok!
Most vettem észre, hogy igazából eddig csak édesség recepteket pakoltam fel, pedig higgyétek el, nem csak ilyeneket tömünk magunkba! 😀
Ezért hát ma a kedvenc receptemet osztom meg veletek. Peti nem nagyon szereti a húst, nagyon ritkán kívánja meg, így hát nagy öröm volt, hogy ez a kaja egyből elnyerte a tetszését, sőt, azóta már újból kérte, hogy ezt főzzem. Ennél nincs is nagyobb elismerés számomra 😀
Tepsis krumplit persze mindenki tud készíteni – gondolhatjátok magatokban, ami persze igaz is. Nem is akarom én itt az igét szórni, egyszerűen csak leírom, én hogy szoktam csinálni, mert a végeredmény tényleg isteni finom. 
Tudom, milyen nehéz két személynek főzni, eleinte én is sokszor lőttem mellé az adagokkal (néha még most is… :P). Burgonyából én személyenként 4-5 átlagos méretűt szoktam számolni, csirkéből pedig 1 alsó és egy felsőcombot per fő. Ezzel tuti nem készítek hatalmas adagot, aminek a fele a kukában landol.
A recept:
10 szem átlagos méretű burgonya
2 csirke alsócomb
2 csirke felsőcomb
füstölt szalonna
1 db tv paprika
1 db nagyobb fej paradicsom
4 főzőhagyma
bors
kakukkfű
curry
olaj
A burgonyákat megpucolom (ha újburgonya, akkor elég csak alaposan megmosni), majd cikkekre vágom. A paprikát és paradicsomot mosás után karikára szelem. A főzőhagymát megtisztítom (ilyenkor még friss, ezért a szárát is meghagyom), majd hosszában négyfelé osztom. A füstölt szalonnából 0,5 cm vastagságú szeleteket vágok, kakastaréj szerűen bemetszem. A husit hideg vízben megmosom.
Ha mindezekkel megvagyok, akkor előveszek egy közepes méretű, magas peremű tepsit, kiolajozom, majd beleteszem az összes hozzávalót. A végén rászórom a fűszereket és az olajat, majd jó alaposan összekeverem.
Lefedem alufóliával, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm. Félidőben a fóliát leveszem, megnézem, hogy megpuhult-e a hús. Ha igen, mehet tovább a sütés fólia nélkül. Én általában többször kiveszem a tepsit és jól átkeverem, hogy minden része egy kicsikét “kozmás” legyen, mi úgy szeretjük.
A currytől kicsit sárga a színe és csípős az íze, de higgyétek el, érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat hozzá!
Tovább a blogra »