Laktózmentes és diabetikus kakaós-kókuszos tejbegríz
Sziasztok!
Valamelyik nap kívántam egy kis nasit, ezért gondoltam főzök egy kis tejbegrízt. Mivel ezt a receptet már megosztottam veletek, ne gondoljátok, hogy újra ez lesz terítéken.
Viszont tejkavarás közben jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem a tetejére szórnám a kakaót, hanem már eleve belefőzném a grízbe és akkor valami mással lehetne ízesíteni. A gondolatot tett követte, és végül elkészült a forradalmian új kakaós-kókuszos tejbegríz.
A recept (2 személyre):
0,5 l laktózmentes tej
4 evőkanál búzadara
2 evőkanál barnacukor (cukorbetegek esetén Probio sweet)
1/2 evőkanál kakaópor
kókuszreszelék
A tejet feltettem főni. Amikor forrni kezdett, beletettem a búzadara, barnacukor és kakaópor keverékét. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön készre főztem. A tetejét már nem kakaóporral, hanem kókuszreszelék és barnacukor keverékével szórtam meg.
Nagyon finom és ha valaki már unja a klasszikus tejbegrízt, annak remek alternatíva.
Jó étvágyat hozzá!